De vorbă cu dr. bioetician Virgiliu Gheorghe

Vaccinarea anti-COVID a generat cea mai mediatizată și polarizată controversă din istoria medicinei. De o parte sunt cei care promovează cu insistență vaccinarea ca fiind soluția ideală și unică pentru imunizare și revenirea la normal. De cealaltă parte îi aflăm pe cei care semnalează cu îngrijorare un număr considerabil de decese datorate vaccinului, precum și efecte secundare grave, fără precedent în istoria vaccinării. Din păcate, dezbaterile reale, obiective, bazate pe interpretarea datelor științifice și statistice, care să permită o informare adevărată a oamenilor, lipsesc din spațiul public.

L-am invitat pe domnul dr. bioetician Virgiliu Gheorghe să ne expună opiniile sale pe această temă, în speranța că ne va ajuta să aflăm dacă vaccinarea este, într-adevăr, calea ideală pentru imunizare în lupta cu coronavirusul. (M.C.)

– Domnule Virgiliu Gheorghe, cum vedeţi măsurile de protecţie împotriva contaminării cu noua tulpină Omicron a virusului COVID-19?

– Nu ştiu la ce măsuri vă referiţi. În afara măştii – care şi-a dovedit ineficienţa –, altă măsură nu văd, decât stârnirea panicii prin mass-media şi promovarea unicei soluţii salvatoare, vaccinarea. Dacă însă vaccinarea ar fi fost soluţia, nu ar mai fi existat virusul, căci s-ar fi stins epidemia în momentul în care ar fi fost atinsă o masă critică de persoane vaccinate. Din păcate, lucrurile stau cu tot altfel. Aud de peste tot că persoanele vaccinate, la nici două săptămâni de la vaccinare, încep să transmită virusul, iar acest lucru este valabil mai ales după cel de-al doilea rapel. Nu cu mult timp în urmă, am vorbit cu o prietenă din Anglia, care îmi spunea că în clasa copiilor ei de liceu au fost vaccinaţi mai toţi elevii, în afara câtorva care proveneau din estul Europei. Ei bine, la o săptămână, zece din copiii vaccinaţi au făcut COVID şi i-au contaminat şi pe cei nevaccinaţi, care au dus virusul acasă, la părinţi.

– Şi, totuşi, vaccinul nu poate asigura o anumită protecţie, așa încât să se facă o formă mai uşoară a bolii?

– Din primele statistici aşa reieşea, dar suntem nevoiți să punem la îndoială veridicitatea lor, atâta timp cât în Israel, de pildă, potrivit declarațiilor doctorului Koibi Haviv de pe Channel 13, 95% din cazurile severe de COVID sunt din rândul vaccinaţilor, iar 85%-95% dintre cei spitalizaţi sunt vaccinaţi1 – procente identice cu cele din Australia2. Contagiozitatea vaccinaţilor a fost demonstrată cu prisosinţă recent, într-un studiu publicat în The Lancet3. Unde este, aşadar, eficienţa vaccinului?

Aceeași situaţie se întâlneşte şi în Anglia, ca și în alte ţări unde vaccinarea a atins rate ridicate. Şi este normal, atâta timp cât pentru tulpina Delta s-a constatat un titru viral de 251 de ori mai mare la cei vaccinați decât la cei nevaccinaţi, care au trecut prin boală în anul 2020, contaminaţi cu primele tulpini virale4. Dar acum a apărut varianta Omicron, şi contaminările vaccinaţilor sunt încă mai mari. Aşadar, la ce a folosit vaccinul, dacă nu e valabil mai mult de un sezon? Oricum, acelaşi studiu arată că, pentru cei vaccinaţi, riscul de-a se infecta cu COVID este de 27 ori mai mare, iar cel de-a face o formă gravă de COVID, de 8 ori mai mare decât la cei care au dezvoltat o imunitate naturală după ce au trecut prin boală.

– Vorbiţi de anticorpii anti-COVID?

– Nu este vorba numai de anticorpi, ci de imunitatea celulară care rămâne şi după ce anticorpii dispar. Există o astfel de memorie a limfocitelor T, care poate fi regăsită şi după unul sau doi ani, cel puţin aşa arată studiile de până acum. Există o analiză specifică de sensibilizare limfocitară care poate pune în evidenţă această imunitate, dacă există sau nu. Eu personal nu am cunoscut persoane care să fi făcut boala, iar acum să fi trecut printr-o formă severă. Cea mai bună garanţie a imunizării pe termen lung este, prin urmare, însăși trecerea prin boală. Pentru aceasta însă trebuie să existe în farmacii tratamente eficiente la dispoziţia populaţiei, iar medicii să fie pregătiţi, ca să ştie cum să trateze boala. Până acum, nimeni nu i-a informat privind protocolul terapeutic care trebuie folosit, de aceea se pot constata cele mai ciudate moduri de abordare.

– De ce credeţi că nu s-au făcut astfel de sesiuni de pregătire a medicilor, în contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare pandemie din istoria omenirii?

– Din păcate, nici la noi, nici în alte părţi ale lumii nu s-a făcut mare lucru pentru informarea medicilor. Ba, mai mult, în unele ţări chiar li s-a interzis să folosească antivirale eficiente precum Hidroxichloroquina şi Ivermectina. Peste tot s-a recomandat Paracetamolul şi să stea omul acasă, ca să vadă dacă se agravează boala sau nu. Ai sentimentul că oamenii au fost lăsaţi să facă forme grave parcă special pentru a ajunge la spital, a creşte mortalitatea şi a se justifica vaccinarea. Altfel cum s-ar putea explica? În afară de dezinfecţia mâinilor şi purtarea măștii, nu a existat nici o recomandare privind consumul de vitamine şi minerale pentru a se preveni formele grave, deşi studiile arătau eficienţa acestora.

Efecte secundare grave ale vaccinurilor

– Există tot mai multe luări de poziţie împotriva vaccinurilor, ca şi studii care le contestă, din pricina mulţimii efectelor adverse. Care este cauza acestor efecte adverse?

– În primul rând, nu ştim ce conţin aceste vaccinuri. Se ţine secret acest lucru, de parcă nu ar trebui să ne privească și pe noi cu ce ne injectăm. În Japonia au descoperit în vaccinuri tot felul de substanţe, cu o diversitate de până la 10 tipuri diferite de vaccinuri. Unele erau pur şi simplu placebo, ceea ce explică faptul că unii suferă efecte adverse grave, iar alţii nu fac nici măcar anticorpi. Astfel că au refuzat loturi însumând un număr de 2.600.000 de vaccinuri!

Aşadar, nici măcar nu ştim dacă toate vaccinurile conţin aceeași substanţă. Pe de altă parte, efectele adverse sunt, se pare, mai mari decât în cazul oricărui alt vaccin din istoria vaccinării. Voi menționa doar câteva.

Într-un studiu5 publicat în Statele Unite se arată că vaccinarea iniţiază o cascadă proinflamatorie care poate duce la modificări neurologice şi la agravarea cancerelor, în condiţiile în care se ştie că inflamaţia este cel mai bun mediu pentru proliferarea tumorală.

Dacă luăm în considerare datele oficiale de până în 17 septembrie 2021 ale VAERS de la CDC din Statele Unite, 726.963 de persoane au suferit efecte secundare grave, incluzând accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, cheaguri de sânge, tulburări cerebrale, convulsii, crize, inflamații ale creierului și măduvei spinării, reacții alergice care pun în pericol viața, boli autoimune, artrită, avort spontan, infertilitate, miastenie (slăbiciune musculară) cu debut rapid, surditate, orbire, narcolepsie și cataplexie6.

În privința deceselor, Jane Doe, specialist în fraude medicale, a constatat în declaraţiile VAERS7 o subevaluare a cazurilor reale de morţi de cel puţin 5 ori! Aşadar, dacă luăm în considerare numărul de morţi înregistraţi oficial la VAERS, vom ajunge la cifra de 76.000 de persoane decedate ca urmare a vaccinării până în data de 17 septembrie 2021.

În acelaşi timp, se ştie că decesele care survin până în ziua a 14-a după vaccinare nu sunt acceptate ca fiind legate de vaccin, ceea ce este o aberaţie. Adică, imediat după vaccinare i se face omului rău şi moare în aceeaşi seară sau a doua zi, şi asta este socotită… coincidenţă!

– De ce până în a 14-a zi după vaccinare nu se consideră efecte adverse?

– Singurul motiv pare a fi acela că în primele două săptămâni se înregistrează cea mai mare rată a mortalității. De exemplu, din baza de date a unui centru național de îngrijiri medicale din America (Centers for Medicare & Medicaid Service ‒ CMS), rezultă că, în urma vaccinării, au murit în primele 14 zile 19.400 persoane cu vârste de până în 81 de ani şi 28.065 de persoane cu vârste de peste 81 de ani, adică 47.465 de persoane la un eșantion de 59 de milioane de persoane, câte erau înscrise în această bază de date, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din populaţia Americii8. Dacă înmulţim cu cinci aceste cifre, aflăm numărul real al morţilor în primele 14 zile după vaccinare în Statele Unite, adică în jur de 237.325 de persoane. Dacă din aceştia scădem media mortalităţii pe ultimii ani, aflăm uşor numărul deceselor datorate vaccinării, adică în jurul a 119.025 de persoane. Repet, este vorba de decesele care au avut loc numai în primele 14 zile de la vaccinare, care nu sunt înregistrate în nici o statistică oficială a Statelor Unite.

Într-un alt studiu, publicat în revista Vaccines, cu autori provenind din mai multe ţări, se arată că, potrivit statisticilor – în care efectele adverse sunt, oricum, mult subevaluate –, mor două persoane vaccinate pentru a se evita trei decese de COVID9. Raportul risc/beneficiu este doar în aparență bun, căci, în general, cei care mor de COVID-19 prezintă factori de risc sau sunt vârstnici, pe când, în urma vaccinării, mor şi oameni tineri şi fără factori de risc privind COVID-ul. Raportul semnat de David Johnsorensen şi Dr. Vladimir Zelenko ajunge însă la concluzia că doar 1% din efectele adverse sunt declarate, ceea ce ne conduce la o cifră enormă a acestor cazuri10.

Cel mai mult m-a impresionat studiul realizat de Steve Kirsch care, după ce s-a vaccinat cu ambele doze, el şi familia sa, a constatat că numărul de efecte adverse şi decese în urma vaccinării este de 41 de ori mai mare decât cel declarat oficial în America ‒ adică între 150.000 şi 300.000 de persoane ar fi murit după vaccinare11.

Întărirea sistemului imunitar înnăscut

– Dar statistica lui nu poate fi suspectată de erori metodologice sau chiar de falsificarea datelor?

– Krisch este o somitate în domeniul prelucrării datelor. Deține șapte companii de high tech, este inventatorul mouse-ului optic și al unuia dintre primele motoare de căutare pe internet, Infoseek. Sincer fiind şi constatând că în jurul său au murit mai multe persoane în urma vaccinurilor anti-COVID, a demarat o investigaţie personală, în care a investit milioane de dolari. Astfel, a ajuns la concluzii care, statistic, nu pot fi contrazise. Subevaluarea de 41 de ori a fost determinată pe opt căi diferite, așa că demonstraţia este greu de combătut. A apărut şi în faţa celor mai importante instituţii medicale din Statele Unite, Administrația Americană a Medicamentului (FDA) și Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC), în contextul mai multor audieri. A prezentat în fața Comitetului Consultativ pentru Vaccinuri din cadrul FDA, în data de 26 octombrie 2021, un slideshow de 177 de pagini, cu titlul „Întrebări despre Vaccinul COVID”, la care nu a primit răspuns până astăzi. Afirmaţiile pe care le-a făcut sunt prea grave ca să mai fi rămas în libertate, dacă ar fi recurs la falsuri și mistificări. De altfel, oricare dintre cei citaţi mai sus, dacă ar fi falsificat datele, ar fi fost închişi, căci miza este mult prea mare.

Kirch este însă şi cel care demonstrează relaţia dintre vaccinare şi declanşarea bolilor prionice12. Aceasta este o patologie rară până în prezent, care presupune o pliere anormală a proteinelor din creier, ceea ce duce la dezvoltarea rapidă a demenţei, la dificultăţi de mers, halucinaţii, confuzie, stare de epuizare şi dificultăţi de vorbire.

– Dacă nu ar exista aceste efecte adverse, v-aţi vaccina?

– Nu, în primul rând pentru că am făcut boala în mai multe rânduri, ceea ce a condus la creşterea titrului de anticorpi anti-COVID. Și, mai înainte de toate, din punct de vedere medical, cred în sistemul meu imunitar înnăscut. Este o apărare uimitoare pe care Dumnezeu a pus-o în organismul omului şi a fost antrenată continuu de-a lungul a mii de ani. A renunţa la ea este ca şi şi cum ai renunţa la propria armată în favoarea uneia străine, care are propriile interese şi, la moment dat, s-ar putea să te părăsească sau chiar să se întoarcă împotriva ta. Mai frică mi-este de kilogramele în plus, de sedentarism sau de o alimentaţie defectuasă decât de virus, căci acestea îmi pot reprima sistemul imunitar.

Aşadar, trebuie să ne îngrijim în primul rând de condiţia noastră fizică, psihologică şi biologică, decât să stăm la televizor, pierzând un timp atât de preţios, şi să ne mai şi vaccinăm, lăsând să pătrundă în „casa” noastră un străin, care să ne anihileze propriul sistem imun.

– Aţi pomenit și de efectele pe termen mediu şi lung ale vaccinării. Care ar putea fi acestea?

– E greu de făcut un prognostic. E aproape imposibil de ştiut înainte de 5-10 ani. Dar câteva lucruri tot s-au constatat între timp. Pe termen mediu, putem vorbi de bolile cardiovasculare. De pildă, ştiu că, în cel puţin trei spitale de urgenţă din Bucureşti, cardiologii sunt bulversaţi de mulţimea cazurilor de infarcturi miocardice, tromboembolisme pulmonare şi alte patologii ale inimii, cum ar fi miocarditele şi pericarditele, ca efecte adverse ale vaccinării. Vă daţi seama că toţi aceşti oameni riscă să moară în următorii ani de aceste patologii cardiovasculare declanşate de vaccin. Uitaţi-vă numai la sportivii vaccinaţi care au făcut stop cardiac pe teren, în jur de 283 la nivel mondial, dintre care 162 nu au supravieţuit13!

În acelaşi timp, s-au înmulţit la noi enorm morţile cauzate de infarct miocardic şi accident vascular cerebral. Vorbim de persoane care au deja câteva luni de când au făcut vaccinul, iar cele mai multe dintre ele nu prezentau până la vaccinare probleme serioase cu inima. Cine nu crede, atunci să meargă la firul ierbii, întrebând preoţii care fac înmormântările în sate şi oraşe. Pe toţi aceşti morți nimeni nu-i socoteşte la „efecte adverse ale vaccinării”. În România, de altfel, declararea efectelor adverse este aproape nulă, nu numai în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID, ci şi oricare altă vaccinare sau procedură medicală. Funcţionăm la fel ca în comunism: raportările sunt perfecte, dar lipsesc cu desăvârşire.

Cu fiecare vaccin este redus răspunsul imun”

– Despre efectele pe termen lung nu se poate spune încă nimic?

– Vaccinul supresează răspunsul imun, făcându-l sensibil la alte patologii, iar aceasta, proporţional cu numărul de rapeluri, prin dezvoltarea anormală a anticorpilor şi limitarea răspunsului limfocitelor T şi B. Sunt perfect de acord cu domnul Prof. Dr. Virgil Păunescu, care afirmă că fiecare vaccin ne reduce acest răspuns, iar în faţa unui patogen nou sau a unei noi tulpini de COVID-19 va trebui să ne vaccinăm din nou pentru a supravieţui14. Aşadar, putem vorbi despre o reducere a capacităţii generale de apărare în faţa bolilor la persoanele vaccinate. Practic, orice boală poate îmbrăca forme mai grave.

De asemenea, mi se pare semnificativ faptul că ARN-ul mesager injectat – stând în corp în jur de 7 zile înainte de a fi distrus, şi nu doar maxim 20 minute, cât stă un ARN mesager natural – poate ajunge să se insereze în genom15. Iar efectele prezenţei proteinei spike în nucleu – generate de ARN-ul mesager artificial – sunt dezastruoase pentru sănătatea umană, pentru că blochează mecanismele de reparare ale ADN-ului, ceea ce va duce la înmulțirea cazurilor de cancer, boli autoimune, boli degenerative şi, desigur, la o îmbătrânire prematură16. Pe forumurile internaţionale ale bolnavilor de cancer se constată deja o explozie a cazurilor de cancer şi a metastazelor în urma vaccinării, oricine poate verifica. Cred, așadar, că vaccinarea va conduce la o creştere abruptă a mortalităţii în următorii ani, iar aceasta va fi amplificată cu fiecare nou vaccin.

– Oamenii sunt însă presaţi să se vaccineze din cauza certificatului verde, dar şi a angajatorilor. Cum ar trebui să reacţionăm?

– Întreaga campanie de vaccinare cu forţa la nivel mondial este ilegală. După Procesul de la Nüremberg, nici o procedură medicală nu mai poate fi administrată cu forţa. Aşa s-a hotărât acolo, pentru a nu se repeta în istorie abuzul pe care naziştii l-au făcut în lagărele lor, unde au experimentat tot felul de medicamente pe deținuți. De atunci, în toate convenţiile internaţionale semnate de mai toate statele lumii se reproduce această hotărâre. Vedeţi Convenţia Europeană de la Oviedo, din 4 aprilie 1997, pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane de aplicaţiile biologiei şi medicinei. Acolo se specifică clar că „o intervenţie în domeniul sănătăţii nu se poate efectua decât după ce persoana vizată şi-a dat consimţământul liber şi în cunoştinţă de cauză”17. Această convenţie este semnată şi de statul român. Aşadar, dacă vreo putere statală sau suprastatală ne obligă la vreun act medical, mai ales la vaccinare, nu se diferenţiază cu nimic de dictatura nazistă sau de cea stalinistă, unde omul putea fi socotit material experimental, fără ca el să se poată opune în nici un fel.

Însăşi ideea de obligativitate şi de certificat verde, fără de care nu mai ai nici un drept social, mi se pare a fi esenţa dictaturii, cea mai bine pusă la punct dictatură din toate timpurile. Simplul fapt al acestui control total al persoanei umane prin codul QR este suficient pentru mine ca să nu accept vaccinarea. E o problemă de conştiinţă, şi mai mult decât atât.

(va urma)

Interviu realizat

de Mihai Cristea

Articol publicat in Revista Familia Ortodoxa/Ianuarie 2022

1 https://www.thegatewaypundit.com/2021/08/please-add-video-leading-israeli-health-official-vaccinated-account-95-severe-85-90-new-covid-hospitalizations-vaccine-effectiveness-really-fading-video/

2 https://www.activenews.ro/stiri/Israel-si-Australia-anunta-ca-85-99-dintre-persoanele-spitalizate-cu-Covid-sunt-complet-vaccinate-anti-Covid.-Dr.-Robert-Malone-Bine-de-stiut-168493.

3 https://www.thelancet.com/journals/lanepe/article/PIIS2666-7762(21)00258-1/fulltext?s=08#%20

4 https://nationalfile.com/israeli-study-fully-vaxxed-are-27-times-more-likely-to-get-covid-compared-to-people-with-natural-immunity/

5 https://www.cureus.com/articles/61880-new-onset-neurologic-symptoms-and-related-neuro-oncologic-lesions-discovered-after-covid-19-vaccination-two-neurosurgical-cases-and-review-of-post-vaccine-inflammatory-responses

6 https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/RAPORT-PRIVIND-DECESELE-CAUZATE-DE-VACCINURI.-De-DAVID-JOHN-SORENSEN-Dr.-VLADIMIR-ZELENKO-MD.-Traducere-in-limba-romana-Biblioteca-ActiveNews-PDF-170602

7 https://renzlaw.godaddysites.com/45k-whistleblower-suit

8 https://www.lifesitenews.com/news/nearly-50k-medicare-patients-died-soon-after-getting-covid-shot-whistleblower/

9 https://www.mdpi.com/2076-393X/9/7/693/htm

10 https://www.stopworldcontrol.com/downloads/en/vaccines/vaccinereport.pdf

11 https://trialsitenews.com/should-you-get-vaccinated/, https://web.archive.org/web/20210619014032/https://www.youtube.com/watch?v=Du2wm5nhTXY, https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2021/11/21/covid-vaccine-statistics.aspx; https://www.activenews.ro/covid-dezvaluiri-covid/%E2%80%9EVaccinurile-anti-COVID-sunt-cele-mai-ucigase-din-istoria-medicinei-170869.

12 https://stevekirsch.substack.com/p/proof-covid-vaccines-cause-prion

13 http://goodsciencing.com/covid/71-athletes-suffer-cardiac-arrest-26-die-after-covid-shot/?fbclid=IwAR1NeWPR6VHCFBDtBnX5h4453VmBKs-3yQW7EsdvHUqxHpC7BQJpyBPSkPI

14 https://www.national.ro/coronavirus/bomba-vaccinul-anti-covid-schimba-imunitatea-si-creeaza-dependenta-742121.html

15 https://www.imuno-medica.ro/noutati/Cercetatorii%C2%A0Harvard-spun-ca-vaccinurile-anti-COVID-19-ar-putea-altera-permanent-ADN-ul-genomic-uman-29

16 https://www.imuno-medica.ro/noutati/Proteina-Spike-suprima-mecanismele-de-reparare-a-ADN-ului-49; https://wmcresearch.org/sirt6-the-spike-proteins-master-target/

17 https://www.medlegtm.ro/CONVENTIE%20Oviedo.pdf