Memorator – îndrumător este o carte care ne așează pe un drum ușor și sigur în înțelegerea matematicii de gimnaziu. Teoria, alături de exercițiile rezolvate, îi ajută pe copii să înțeleagă aplicat și să se bucure de frumusețea acestei științe. Predată și învățată în acest mod, matematica se poate memora ușor.

Autoarea, doamna prof. Steliana Tase, ne propune această lucrare din convingerea—întemeiată pe parcursul unei experiențe de 30 de ani de predare—că acei copii și tineri cărora li se oferă șansa de a descoperi și de a îndrăgi matematica vor obține rezultate bune la toate celelalte materii și, nu în ultimul rând, vor fi mai bine pregătiți pentru viață.

„Am început să lucrez acest memorator cu binecuvântarea primită de la bunul și deosebitul părinte arhimandrit Arsenie Papacioc. Iată ce mi-a spus: « Rădăcina tuturor răutăților este neștiința. Nu este iubirea de arginți, ci neștiința, spun Sfinții Părinți. Pentru că dacă nu ai știut, trebuie să motivezi de ce nu ai știut, pentru că ai fost leneș, n-ai învățat, îndrumat find de cei care aveau calitatea asta, putința să îți spună. Așa că lenevia te costă, este un păcat foarte mare, cum am zice ˝sfânta˝ lene și ˝marele mucenic˝ somnul… Și atunci sigur că ne facem în viață datoria și ne este bine, învățăm mai ales matematică; aceasta este o știință pozitivă, nu merg abateri, nu merge ˝voi vedea eu˝, trebuie să fie cunoștiință, știință… E bine să cunoască matematica, pentru că, oriunde te-ai duce trebuie să-ți faci socotelile, peste tot este nevoie de a face personal socoteli, mai ales la problemele tale intime…» Iar eu spun că nu există elev care să știe matematică și să aibă note mici la celelalte materii, pentru că matematica este un sport al minții care te ajută să gândești la toate celelalte materii și oricând, în viață, în orice moment. Și mai spun că dacă bunul Dumnezeu ne-a înzestrat cu minte, e păcat să nu o folosim.” – Prof. Steliana Tase

Memorator-îndrumător de matematică urmează curriculumul național propus de Ministerul Educaţiei pentru clasa a V-a, însă este folositor pe tot parcursul gimnaziului, în pregătirea examenului de capacitate.

Realizată cu sprijinul Asociației Părinților și Profesorilor Ortodocși ”Sfântul Grigorie Palama” și al Școlii „Sfinții Martiri Brâncoveni”, cartea este un bun instrument de predare pentru dascăli, un sprijin pentru părinți și un îndrumător pentru elevi.

Magazin

[wpsc_products product_id=’10197′]