Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filialele Timişoara, Oradea și Craiova,  alături de Liga Studenților din Timișoara, Oradea și Cluj și Organizația Tinerilor din Sibiu, organizează a II-a etapă a Taberei Naționale Studențești “Părintele Teofil Părăian” în perioada 17-26 septembrie la Schitul Sfântul Ioan Evanghelistul – metocul Mânăstirii  Oașa din localitatea Găbud, judeţul Alba.

Tabăra din această toamnă îi va avea ca invitați pe Virgiuliu Gheorghe – secretar ştiinţific al Institutului pentru Cercetări psihosociale şi bioetică și pe conf. dr. Adrian Lemeni (Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București), care vor susține mai multe prelegeri abordând teme referitoare la PROVOCĂRILE LUMII DE AZI: media și identitate, dependențe, identitate de gen, sexualitate și familie, păstrarea valorilor ortodoxe românești.

Programul taberei presupune participarea la slujbe, conferinţe şi discuții, vizionarea de filme documentare religioase şi culturale, repetiții de muzică psaltică și cântece patriotice pentru sărbătoarea hramului și integrarea tinerilor în viața de obște prin participarea la treburile zilnice din mânăstire. Tabăra va culmina cu  hramul mânăstirii – Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, sărbătorit în data de 26 septembrie, când vă propunem să descoperiți, în acest cadru împletit din mânăstire și sat, ceva din moștenirea pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri, prin îmbrăcarea costumelor tradiționale românești.

Termenul final pentru înscrieri este 12 septembrie 2013.
Participarea în tabără este gratuită. Cazarea şi masa sunt asigurate de Mânăstirea Oașa.
Contact:
Oana Calen – București:
Ramona Bordea – Timișoara:
tel: 0755 / 626. 472
Elena Ciorogariu – Timișoara:
tel: 0721/ 615. 948
Jinariu Carmen – Sibiu:
tel: 0743178517
Adriana Corb – Oradea:
tel: 0747/ 815. 053
Sanziana Vatra -Brasov:
tel: 0755/893349
     0728/249898
tabara