O poveste despre dragostea care învinge moartea
Ascultând-o din nou pe Mioara Grigore, mama cu cinci copii bolnavă de cancer, nu poţi să nu te întrebi: oare rănile noastre nu sunt brazdele pe care le întoarce Dumnezeu pentru a răsădi în ele lumină?
Oare nu ar trebui mai degrabă să ne bucurăm când suntem „araţi şi semănaţi”, întru asemănarea cu Cel ce pe cruce a pătimit spre mântuirea noastră?… Şi, oare, poate fi vreodată Înviere fără Răstignire?… „Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, căci plata voastră multă este în Ceruri!” Matei 5 :12
– Doamnă Mioara, e greu să creşti cinci copii în ziua de astăzi?
– Eu am stat nouă ani acasă să-i cresc, având concediile de maternitate unul după altul – pentru că aşa s-au născut copiii, unul după altul – şi nu am mai ajuns la liceul din Tărtăşeşti să predau. Şi când, după nouă ani, m-am întors la catedră, domnul inspector din Târgovişte n-a crezut: „Cum să aveţi boala asta, şi să aveţi şi cinci copilaşi?… Eu unul nu vă cred. Am impresia că aţi luat banii degeaba!”.
A doua zi m-am prezentat cu toţi cinci la inspectorat. A rămas uimit. Mi-a zis: „Sigur nu sunt nepoţii? Chiar sunt copiii?… ”. Pentru că majoritatea care nu ne cunosc cred că sunt nepoţii, noi căsătorindu-ne mai târziu. Aceşti copii minunaţi ne-au apropiat foarte mult de Dumnezeu, în primul rând Nectarie… Să vă spună soţul ce mult ne-a dăruit şi sub ce formă…
Viorel: – Când a apărut Nectarie, au început să apară foarte multe minuni. Bine, minunile au început de când ne-am cunoscut. Când am ajuns la Părintele Adrian Făgeţeanu am început să cunosc şi eu cu adevărat ce înseamnă credinţa ortodoxă. Eram foarte departe. Mă consideram centrul universului – ditamai inginerul, cel mai deştept, cel mai frumos, cel mai bun jucător de şah.
Şi, pentru că tot veni vorba de cunoaşterea lui Dumnezeu, pe Dumnezeu nu poţi să-L cunoşti la chefurile studenţeşti. Îl cunoşti doar în disperare sau în suferinţă. Am avut marea şansă – şi portiţa lăsată de Dumnezeu! – că am cunoscut-o pe soţia mea.
Prin intermediul ei L-am cunoscut pe Dumnezeu şi mi-am făcut duhovnic. Aveam multe căutări, Noica, Ţuţea, dar îmi lipsea ceva. Nu mă regăseam. Eu aveam o pasiune (şi încă o am), pentru matematică; şi acolo există o legătură mai discretă, între Dumnezeu şi matematică, între matematică şi Dumnezeu – totul e precizie.
Citiţi articolul integral în Revista Familia Ortodoxă nr. 50 (Martie 2013)
am citit tot articolul in revista si pot spune ca dintre toate cele publicate,acesta mi-a placut cel mai mult.e foarte bine ca se prezinta astfel de oameni,cand citesti viata lor si afli despre incercarile lor te simti mai intarit,necazurile tale devin parca mai usoare pentru ca vezi ca altii poate au suferit mai mult si totusi,cu ajutorul lui Dumnezeu,au biruit.
in viitor mi-ar face mare placere sa fim tinuti la curent cum decurg lucrurile cu sanatatea doamnei Mioara si,de ce nu?,chiar un nou interviu e oricand binevenit.
Doamne ajuta!
Am incercat sa ma pun in locul dvs.E greu,e terifiant…si totusi toti vom trece dincolo mai devreme sau mai tarziu.Doamna,as dori mult sa va cunosc,sa va imbratisez,sa…pot sa va dau viata.Dea Domnul sa mergem in rai si sa ne aducem aminte de durerea acesta cu bucurie.Va iubesc!Elena