Dragii noștri,

Acest concurs a început de la un gând: aceea de a face revista împreună, de a nu se auzi doar vocile noastre, ci și ale voastre, în paginile ei. Știam că avem cititori buni, dar așteptările noastre au fost cu mult depășite. Lună de lună primim de la voi rânduri emoționante, cuvinte adânci, frumuseți nebănuite, pe care, mărturisim, ne este extrem de greu să le jurizăm, pentru că firesc ar fi să dăm tuturor premiul I (cum s-a mai întâmplat, de altfel, și nu o dată). Lună de lună, concursul de eseuri avea să devină, de fapt, altceva – în primul rând nu un concurs, ci o bucurie de a fi împreună, și în al doilea, nu de eseuri, ci de mărturisiri. De aceea rubrica la care sunt publicate a fost intitulată „Mărturii”.

Am descoperit și noi, și voi, că mult mai valoroase, mai bine-zis neprețuite, sunt mărturiile adevărate, nu cele imaginate (oricât de măiestrit lucrate), și că mărturiile inimii, nu ale minții, sunt, de fapt, cele care ne adună împreună, ca într-o împărtășire de vieți din care toți avem ce învăța, din care toți ne întoarcem mai bogați, mai adânci, mai senini, mai sinceri, mai adevărați.

De aceea, acest „concurs” nici nu poate fi un concurs, și cu atât mai puțin „de eseuri”. Rugăm să ne iertați că numele i-a rămas așa cum a fost pus cu câțiva ani în urmă. Acest „concurs” este, de fapt, întâlnirea noastră de suflet, în care plângem, sau râdem – totdeauna împreună.

TEMA LUNII

Octombrie 2020 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 24 septembrie): Candela din piept

 

Septembrie 2020 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 24 august): Răstignire

 

August 2020 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 30 iulie): Gustul durerii

 

Iunie-Iulie 2020 (termen-limită de trimitere a scrisorilor: 22 iunie): Oxigenul meu

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

  • eseurile trebuie să cuprindă întâmplări adevărate (fie trăite de autor, fie aflate de la un apropiat al autorului)
  • fiecare concurent poate participa doar cu un singur eseu pe lună;
  • fiecare eseu trebuie să fie original, scris de concurent;
  • concurenţii îşi dau acordul pentru publicarea eseurilor câştigătoare în paginile revistei Familia Ortodoxă.

 

JURIZARE

Eseul câştigător va fi ales de către un juriu format din membrii redacţiei, în conformitate cu respectarea temei şi originalitatea scriiturii.

Materialele pentru tema lunii curente se vor trimite la adresa de e-mail eseu.concurs@gmail.comsau la adresa poştală: Constantin Rădulescu Motru, nr. 23, bl,35, sc. 1, ap.2, sector 4, Bucureşti cu menţiunea PENTRU CONCURS ESEURI.

DATE PERSONALE
În vederea premierii, vă rugăm să ne trimiteţi, împreună cu scrisorile sau emailurile dumneavoastră, următoarele date personale: nume şi prenume, adresă, telefon.

PREMIUL CONCURSULUI

Premiul I
un abonament la revista cu supliment pe 1 an
şi o carte (se va anunța la finalul fiecărui număr al revistei).

Premiul II
un abonament la revistă cu supliment, pe 8 luni.

Premiul III
un abonament la revistă cu supliment, pe 6 luni.

Mențiune
un abonament la revistă cu supliment, pe 3 luni.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în numărul următor al revistei, iar creaţiile premiate vor fi publicate în paginile noastre.