Dragii mei prieteni de la Familia Ortodoxa. Permiteti-mi sa ma alatur si eu celor care va ureaza in aceasta perioada de bucurie duhovniceasca din timpul Postului Nasterii Mantuitorului Hristos ani multi fericiti si plini de har. Mi-ati umplut sufletul cu minunate invataturi si mi-ati adus mai aproape cu fiecare numar al revistei atat Romania cea de sub soare cat si Sionul cel Ceresc. Va doresc sa continuati cu bucurie jertfa inceputa acum zece ani si sa sarbatorim impreuna multe astfel de aniversari. Voi continua sa fiu un fidel cititor al revistei pe care cu atata munca si seriozitate o publicati. Traiesc atat de departe de voi dar va simt atat de aproape si ma rog pentru voi.
Imi permit sa va rog ca in anii care vin sa includeti in articolele D-tra si mai multe invataturi si sfaturi pentru noi crestinii ortodocsi din afara granitelor tarii. Ne macina aici dorul de tara si Traditia ei crestina multimilenara si nu putini dintre noi avem sufletele luptate de ganduri contradictorii. Sa ne lucram mantuirea noastra, a familiilor si comunitatilor noastre aici printre straini sau acasa in Romania? Cum putem sa ne lucram mantuirea cand constiinta ne e incarcata de gandul ca ne-am abandonat parintii, familiile, tara, neamul? Unii ne numesc potentiali apostoli, altii ne socotesc venetici, iar noi ne intrebam ce ar vrea Domnul sa fim aici printre straini. Grele sunt aceste intrebari dar nadajduim ca Domnul sa va lumineze ca sa ne ajutati sa le raspunem cu folos duhovnicesc.
Va imbratisez pe toti cu o imbratisare parinteasca si plina de caldura unui suflet de roman crestin ortodox. Doamne ajuta!
Marian
New Westminster, BC