Arte vizuale și abilități practice, primul instrument de predare integrată a artelor plastice, decorative și a lucrului manual pentru clasa pregătitoare și clasa I, propune o metodologie de lucru novatoare care dezvoltă gândirea copilului, învățându-l să remarce și să pună în lumină binele, adevărul și frumosul. Temele atractive şi subiectele fascinante propun o abordare spirituală, creaționistă, integrată blând într-un context ludic.

Manualul oferă un evantai de strategii didactice, precum jocuri, cercetări științifice, experimente, probe de măiestrie pe secțiuni diverse (desen, pictură, modelaj, textile și hârtie, construcții, foto-video), care respectă conținuturile și activitățile de învățare din curricula națională pentru clasa pregătitoare și clasa I. Prin conceptul elastic în abordare, cartea poate fi un ajutor neprețuit în activitatea cu copiii de 2 până la 10 ani—în învățământul preșcolar și în școlile cu clase în sistem tradițional sau alternativ step by step, precum și în liceele vocaționale cu profil artistic.

Arte vizuale și abilități practice a apărut după șapte ani în care 30 de profesori și specialiști în diverse domenii—psiho-pedagogi, critici și istorici de artă, filologi, artiști, muzicieni, actori, fizicieni, juriști, teologi—au conlucrat pentru a oferi o perspectivă holistă, ușor de înțeles, în care fiecare experiență e analizată din mai multe puncte de vedere, pentru ca ora de artă să devină o fascinantă aventură de cunoaștere a lumii.

„Apariția acestui manual reprezintă un adevărat pericol pentru învățământul românesc de masă. Dacă toți copiii noștri vor urca treptele, vor parcurge culoarele și vor da de perete porțile însemnate între filele acestei cărți, se va întâmpla inevitabilul: ne vom trezi peste câțiva ani cu câteva generații exclusiv de artiști, în detrimentul altor meserii și formații. Sau, în cel mai fericit caz, dacă vor alege o muncă normală și reală, utilă societății, arta indusă subversiv în copilărie îi va bântui și o vor practica în timpul liber, cu naturalețe, ca descătușare… Normal că de aici va decurge panică: ce ne vom face cu atât de mulți oameni liberi?!”

Maria Cosmina Dragomir este doctor în arte plastice și profesor cu peste 15 ani de experienţă pedagogică, pe parcursul cărora a conceput, a prezentat și a evaluat strategiile de lucru, tehnicile si modalitățile de abordare propuse în Arte vizuale și abilități practice. Este antrenoarea echipei de copii care participă la concursuri internaționale de desen și pictură, distinși cu premii importante.

Magazin

[wpsc_products product_id=’10194′]