Gardasilul nu protejează împotriva cancerului de col uterin

Previn vaccinurile Gardasil/Silgard şi Cervarix apariţia cancerului de col uterin? Aceasta era principala întrebare la care ar fi trebuit să se răspundă în campania de informare-dezinformare desfăşurată în România, căci dacă răspunsul este negativ, ce sens ar mai fi avut vaccinarea?!

În prospectul celor două vaccinuri nu se afirmă acest lucru, desigur, pentru a nu fi chemaţi producătorii în judecată în cazul în care s-ar demonstra contrariul. Ei susţin însă că vaccinul protejează împotriva infecţiei cu patru dintre cele peste 100 de tulpini pe care le are virusul HPV.

Atunci, de ce să acceptăm noi vaccinul? În această clipă unul dintre specialiştii Ministerului Sănătăţii, cu aplombul cunoscătorului iniţiat, ar răspunde foarte simplu: Deoarece virusul acesta este cauza declanşatoare a apariţiei cancerului.

Este aceasta însă o constatare ştiinţifică? Desigur, ne-ar veni răspunsul, anul acesta chiar s-a luat premiul Nobel pentru această descoperire.

Ei, dacă s-a luat premiul Nobel atunci putem să ne vaccinăm fetele.

Cam aşa a decurs în mare campania de informare pe care Instituţiile de Sănătate din România au început să o desfăşoare după ce au constatat refuzul ferm al populaţiei de a-şi vaccina fetiţele. Ceea ce uitau specialiştii în discuţie era tocmai o abordare ştiinţifică a chestiunii.

1. Până în ziua de astăzi Institutul Naţional de Cancer din SUA afirmă că nu s-a putut demonstra că există o relaţie directă între HPV şi cancerul de col uterin. De ce? Nicholas Regush scria în Vaccine Madness: „Deja în 1992 se punea întrebarea dacă HPV provoacă cancerul de col uterin. Întrebarea era pusă de Peter Duesberg şi Jody Schwartz, doi specialişti în Biologie Moleculară la Facultatea din Berkeley-California. Printre punctele critice cu care se confruntau în ceea ce priveşte această dilemă, ei au observat că deşi femeile erau HPV-pozitive, totuşi tumorile canceroase nu conţineau decât rareori şi foarte puţine secvenţe ADN–HPV şi gene HPV.” În schimb au observat că rareori cancerul poate fi declanşat de către anormalităţi cromosomiale spontane sau induse chimic, tipice atât în cazurile HPV-pozitive cât şi în cele HPV-negative.

Pe scurt: Duesberg şi Schwartz au arătat că este posibil ca mai degrabă cancerul este declanşat de către alte carcinogene decât de către virus!” Argumenetul central este următorul: „Deoarece celulele canceroase care se dezvoltă haotic sunt mult mai sensibile la infecţii decât celulele sănătoase, virusurile constituie doar un indicator pentru o dezvoltare anormală şi NU cauza acesteia!”Alţi factori declanşează cancerul de col uterin! (http://www.zentrum-der-gesundheit.de/ia-gebaermutterhalskrebs.html

2. „Se ştie că HPV se transmite pe cale sexuală şi până la 80% dintre femeile active sexual se infectează cu acest virus pe parcursul vieţii, cel mai frecvent între 20 şi 30 de ani La majoritatea dintre ele (70-90%) nu se mai constată după 1-2 ani prezenţa acestui virus. Sistemul imun elimină virusul fără ca să se îmbolnăvească. Doar la 10% din cazuri persistă infecţia un timp mai îndelungat şi poate duce la aproximativ 1% din cazuri la modificări ale colului uterin. Dar şi aceste infecţii persistente se pot vindeca de la sine datorită unui sistem imun sănătos. Cele mai multe cazuri de infecţii nu sunt provocate de tipurile oncogene de HPV. Cu cele 4 tipuri oncogene pe care le conţine, vaccinul Gardasil oferă o imunitate de 5 ani . Un studiu din SUA arată că doar un procent de 3,4% din femei au fost infectate cu cele 4 tipuri oncogene şi doar 1,5% aveau tipul oncogen HPV 16 iar 0,8% tipul oncogen HPV 18.” (http://www.ffgz.de/stellungnahme_hpv-impfung_maerz2008.htm) (Cornelia Burgert, Christina Sachse, März 2008- Pressemitteilung zur HPV-Impfung)

3. Specialiştii consideră că sistemul nostru imunitar poate inactiva virusul, numai că în peste 80% din cazurile cu leziuni canceroase apariţia lor este legată de:

fumat (nicotina) consumul de nicotină;

– obiceiuri alimentare;

– iradierea;

– contraceptivele hormonale;

– steriletul;

– somn insuficient;

– stress fizic şi psihic;

– consumarea substanţelor cancerigene incluse în alimente.

În mod evident, principala cauză a infecţiilor o constituie relaţiile sexuale cu mai multe persoane. (http://www.ffgz.de/HPV.Stellungnahme08.pdf)

4. Prof. Heinz Harald Abholz, medic la Universitatea de Medicină din Dűsseldorf, afirmă că „nu se cunoaşte durata imunităţii acestui vaccin”.

(http://www.psychophysik.com/h-blog/?p=112, Deutschlandfunk: ZDF – Frontal21, “Wie viel Vorsicht braucht das Land? Kritischer Blick auf den Umgang mit Gebärmutterhalskrebs “.)

5. STIKO – Comisia permanentă pentru vaccinare din Germania – afirmă că „nu se cunoaşte durata imunităţii, dar până la ora actuală există un titru de anticorpi care acoperă imunitatea pentru 5 ani de zile şi nu putem şti dacă va fi nevoie de o revaccinare”. Prin urmare, este posibil ca fetele din România care au fost vaccinate la vârsta de 10 ani să fie nevoite să se revaccineze peste 5 sau 6 ani, poate chiar înainte de a începe viaţa sexuală.

(Epidemiologisches Bulletin Nr.12, 23 März 2007,Seite 97

http://www.rki.de/cln_091/nn_1270420/DE/Content/Infekt/EpidBull/Archiv/2007/Ausschnitte/HPV__STIKO__12__07.html)

(http://www.stern.de/wissenschaft/medizin/:Geb%E4rmutterhalskrebs-HPV-Impfung-Kritik/647240.html)

6. Însuşi Harald zur Hausen – titularul Premiului Nobel decernat în 6 octombrie 2008 afirmă că : „Limita acestui vaccin este că el nu oferă protecţie în 30% din cazuri.” Dacă stăruim puţin asupra acestei afirmaţii vom constata că prin ea se realizează o acoperire perfectă tuturor celor care promovează vaccinul. Dacă o fată oarecare va face cancer de col uterin după ce a fost vaccinată i se va răspunde „ştiinţific” că face parte din cele 30% la care vaccinul nu are efect. (http://www.psychophysik.com/h-blog/?p=112, Deutschlandfunk: ZDF – Frontal21, “Wie viel Vorsicht braucht das Land? Kritischer Blick auf den Umgang mit Gebärmutterhalskrebs “.)

Dar cine va putea să le determine oare pe celelalte 70% în condiţiile în care la sub 1% dintre femei se manifestă acest cancer? Se va putea constitui astfel o fraudă perfectă, imposibil de identificat, mai cu seamă când nu va exista nici interesul.

7. Un număr de 13 cercetători de la diferite Centre de Cercetare din Germania afirmă că eficienţa vaccinului împotriva virusului papiloma uman (HPV) nu a fost suficient de bine studiată. Din acest motiv ei cer Comisiei permanente pentru vaccinare din Germania (STIKO) o reevaluare a vaccinului şi o eliminare cât mai rapidă a erorilor constatate la acest vaccin. După câteva cercetări, experţii sus numiţi au ajuns la un rezultat care arată că de fapt eficienţa vaccinului este mult mai mică decât s-a afirmat la început. Ei afirmă că nici până la ora actuală încă nu s-au aflat multe date despre acest vaccin. O parte din procentele afirmate nu sunt evidente şi nu pot fi dovedite. De asemenea se constată că “informaţiile false despre vaccin generează la tinere şi femei sentimente de teamă şi vinovăţie”. Cei 13 experţii care fac parte din şase Universităţi, un Centru de Cercetare şi un Centru Medical pentru drepturile pacientului, cer o reevaluare a vaccinării împotriva HPV:

Prof. Martina Dören, Prof. Wolf-Dieter Ludwig (Charite, Berlin)

Prof. Rolf Rosenbrock (WZB, Berlin)

Dr. Ansgar Gerhardus, Prof. Claudia Hornberg , Prof. Oliver Razum (Universität Bielefeld)

Prof. Petra Kolip, Corinna Schach, Prof. Norbert Schmacke (Universität Bremen)

Prof. Jűrgen Windeler (MDS, Essen)

Prof. Ferdinand M. Gerlach (Universität Frankfurt)

Prof. Michael M. Kochen (Universität Göttingen)

Prof. Ingrid Műhlhausen (Universität Hamburg).

(http://www.uni-bielefeld.de/gesundhw/ag3/downloads.html)(Informationsdienst Wissenschaft, Pressemitteilung, Torsten Schaletzke, Universität Bielefeld. 26.11.2008.)

Dr. Christa Todea-Gross,

–          medic specialist MG/Medicină de Familie – Cluj-Napoca,

–          Coordonator al Proiectului „Pentru Viaţă” din cadrul Asociaţiei „Christiana” – filiala Cluj, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului,

–          Vicepreşedintele „Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România”

Am cules aceste date despre vaccinul Gardasil/Silgard sau Cervirax din publicaţiile şi site-urile nemţeşti care încearcă de un an de zile să trezească conştiinţa producătorilor acestui vaccin periculos precum şi a celor care îl promovează în continuare ( din motive băneşti) despre pericolul real pe care îl reprezintă pentru sănătatea copiilor, având trista experienţă a două decese în rândul adolescentelor. Scriu cu nădejdea că nu va trebui să existe şi în ţara noastră victime ale acestui vaccin pentru ca să ne putem trezi dintr-un „vis urât” vândut atât de scump românilor.